ПГТТ - "Христо Ботев"
Професионална гимназия по техника и технологии в град Смолян

Първенци в областта на национален конкурс за STEM науки в България.

Първенци в областта на национален конкурс за STEM науки в България
Учениците Даниел Бодуров, Христо Базелков, Йордан Тачев, Мартин Кафеджиев, Васил Радев и Атанас Русинов са областни първенци в Третия национален конкурс за STEM науки в България.

В конкурса участват инициативни и креативни ученици, творци и експериментатори, които се интересуват от математика, програмиране, информационно-комуникационни и софтуерни технологии. Нашите програмисти се класираха в конкурса с проект „Математически софтуер СМЯТАЙ”, разработен от тях самите в клуба „Програмиране С#” с ръководител инж.Димитров.

Освен сертификатите на английски език от организаторите на конкурса, учениците получиха поздравления, аплодисменти и индивидуални предметни награди от ръководството на Гимназията.

Целта на конкурса "Търси се Супер STEM"
е да се поощрят талантливи ученици в областта на науките STEM в училище, които са инициативни и любопитни да създават идеи, да творят и да експериментират интересуват и любопитстват в областта на информационно-комуникационните технологии/програмирането/софтуерните технологии и други активности свързани с дигиталните ресурси и инструменти в училище.