ПГ по техника и технологии - "Христо Ботев"
Учи днес за да успееш утре!

Училищни състезания

Училищно състезание по грамотност - „Моят правилен език и правопис” 2019

Във връзка с националната стратегия за насърчаване на грамотността учителите по български език и литература ежегодно организират и провеждат училищно състезание по грамотност. Днес, 24.06.2019г., темата бе „Моят правилен език и правопис”. 
Състезанието протече в три кръга, в които взеха участие 12 ученици от VІІІ и ІХ клас. 
В първи кръг учениците получиха работни листове, на които трябваше да напишат правилно продиктувани думи, които често се грешат.
Във втори кръг... (Виж повече ...)

 


 Училищно състезание по чужди езици ”Учете чужди езици с удоволствие!” - 2019

На 9 май по повод Деня на Европа се проведе училищно състезание по чужди езици ”Учете чужди езици с удоволствие!” с продължителност 70 минути. В състезанието по английски език взеха участие 12 ученици от VІІІ-ми и ІХ-ти клас, от паралелките с разширено изучаване на английски език, разпределени в четири отбора, а в състезанието по немски език, изучаващ се като втори чужд език, участваха четирима ученици от ІХ-те класове в два отбора. 
Състезанието по английски език протече в... (Виж повече ...)


 Училищно състезание по чужд език: „Владеем ли добре произношението?” - 2017

 Езикът е не само средство за общуване и обмяна на мисли. Езикът може да бъде и повод за празник. Ученици от 8А, 10А и 11А клас отбелязаха Европейския ден на езиците чрез поднасяне на кратка информация за ползата от владеенето на чужд език и четене на английска и немска литература пред ученици от 9 клас, за които езиковите знания и умения са нужни, ако целта им е да успеят в непрекъснато развиващия се свят, в който владеенето на чужди... (Виж повече ...)

 

 


 Училищно състезание по грамотност под мотото: „Език свещен на моите деди” - 2017

На 24.04.2017 година в гимназията се проведе училищно състезание по грамотност под мотото: „Език свещен на моите деди” за ученици от 9 до 11 клас. Участниците бяха 18. Гости на състезанието бяха директорът на училището - инж. Жайгарова, заместник-директорът - инж.Вягова и учители, а избрана комисия оцени знанията на участниците.

По регламент състезанието премина на три етапа:... (Виж повече ...)

 


Училищно състезание по безопасност на движението по пътищата на тема:

„Познавам ли правилата за движение по пътищата” - 2016

По повод отбелязване на световния ден на възпоменание за жертвите от пътнотранспортни произшествия със съдействието на инж.Славов и г-н Русков – преподаватели в специалност „Автотранспортна техника”, се проведе училищно състезание за учениците от 9 клас, изучаващи специалностите „Компютърна техника и технологии” и „Компютърни мрежи” на тема: „Познавам ли правилата за движение по пътищата?”.

Участваха 18 ученици от... (Виж повече ...)