ПГ по техника и технологии - "Христо Ботев"
Учи днес за да успееш утре!

Вдъхновени от миналото, с почит към националните светини

Под надслов „Вдъхновени от миналото, с почит към националните светини – нека съхраним традициите!“ на 25.02.2021 г възпитаници на ПГТТ „Христо Ботев“ – Смолян бяха гости на 3 отдела на местния „ДОМ“ на книгата – регионалната библиотека „Николай Вранчев“. Идеята е свързана с Национален проект „Културните институции като образователна среда“ и във връзка с теми от обучението по История и цивилизации.

В едната зала под формата на презентация беше представен животът на известни исторически личности с любопитни факти от интимния им свят. Във втория отдел „Краезнание“ във връзка с предстоящите чествания на Националния празник 3-ти март учениците от Гимназията чуха лекция за изстрадания и достоен път към Свободата на българите и респективно на родопчаните. Интерес предизвика третият отдел “Изкуство“. Интериорът и оформената изложба с картини - оригинални платна на различни съвременни художници, впечатли децата.

Учениците останаха удовлетворени от посещението и осъзнаха смисъла на библиотечния фонд за съхраняване и популяризиране на традициите и националното богатство.