ПГ по техника и технологии - "Христо Ботев"
Учи днес за да успееш утре!

ПРОЕКТ ПО ПРОГРАМА "ЕРАЗЪМ +", БОЛОНЯ 2018

ПРОЕКТ НА ТЕМА: "ПОДОБРЯВАНЕ НА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ КОМПЕТЕНЦИИ НА УЧЕНИЦИТЕ ЧРЕЗ ПРАКТИКА В СЕКТОРИТЕ НА ИНФОРМАЦИОННИ И КОМУНИКАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ И АВТОМЕХАНИКАТА"

    От 02.07.2018г. 20 ученици от специалностите „Автотранспортна техника”, „Компютърна техника и технологии” и „Компютърни мрежи” с двама ръководители, придружени от директора на училището инж.Мария Жайгарова и педагогическия съветник София Иванова бяха на международна практика в гр. Болоня, Италия по проект „Подобряване на професионалните компетенции на учениците чрез практика в секторите на ИКТ и АВТОМЕХАНИКАТА”, финансиран по линия на програма “Еразъм+“.

В рамките на един месец учениците показаха и доразвиха придобитите в училище знания и умения в реална работна среда - офиси и сервизи в зависимост от специалността, която изучават.

Учениците  умело съчетаха полезното с приятното в италианския град Болоня. С  желание посещаваха и работиха в посочените офиси или сервизи, а преди или след практиката опознаваха красивия град. Опознаха добре пътя до двете кули Гаризенда и Азинели – символи на града, Пиаца Маджоре – главният площад на Болоня, базиликите „Сан Петронио” и „Сан Доменико”, дворецът Акурсио - част от забележителностите на Болоня.

С образователна цел участниците в проекта посетиха Венеция - градът на водата, мостовете, светлината и романтиката. Групата почувства духа на романтиката, впечатлена бе от изящните дворци, тесните улички, каменните мостове, многобройните канали, сред които е най-големият и най-известният Канале Гранде, панорамната обиколка с красиви гондоли и най-вече от площада Сан Марко, събрал стотици хиляди гости, моста на въздишките, базиликата Сан Марко, часовниковата кула, камбанарията, многобройните гълъби и карнавалните маски – част от символите на Венеция. Нагоре