ПГ по техника и технологии - "Христо Ботев"
Учи днес за да успееш утре!

НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО 22 - 26 ОКТОМВРИ 2018 г.

    С различни инициативи се отбеляза Националната седмица на четенето от учениците в ПГТТ „Христо Ботев”.

Над 30 бяха желаещите ученици от 8 до 11 клас, които посетиха Регионална библиотека „Николай Вранчев” в града на 23 октомври 2018г. Въпреки следобедния час учениците показаха интерес при представянето на краеведски автори от завеждащ отдел „Краезнание” Светлана Хаджиева и библиотекар Дарина Славова. Запознаха се с темата „Творците на Родопа” от електронната библиотека и изгледаха интервюта с писателите Димитър Златев и Светозар Казанджиев - творците, възпели Родопа планина и родопската песен. Представен бе и патронът на библиотеката Николай Вранчев - писател, преводач, един от значимите културно-просветни дейци на Родопите, роден в Устово - квартал на Смолян. В края на срещата учениците Николай Чечков, Пламен Гаджев, Костадин Шиблов и Лъчезар Хаджиев проявиха желание да прочетат стихотворения от стихосбирките на Димитър Златев. Ръкопляскания получи осмокласникът Николай Чечков.

На 24 октомври 2018г. четирима ученици от 8 клас посетиха с голямо желание ДГ „Славейче”. Представиха се на децата от ІІІ група и с удоволствие им прочетоха приказки с поука да бъдем добри и честни. Децата с интерес слушаха приказките и много се зарадваха когато разбраха, че нашето училище им подарява няколко богато илюстрирани книжки с приказки за деца. Те харесаха нашите ученици и с радост се снимаха покрай тях, а за благодарност пеейки и танцувайки под музикален съпровод представиха две приказки. Накрая директорът на детската градина г-жа Базелкова се срещна с осмокласниците, приветства ги за добрата идея и им благодари за дарените книжки. Учениците споделиха, че с радост биха се срещнали отново с децата.

На 25 октомври 2018г. се проведе училищната надпревара „Най-добър четец”. Желаещите ученици посетиха импровизираната читалня в училище и получиха книги с разкази от Елин Пелин. Преди да започне четенето те си припомниха изучавани произведения и разглеждани теми в творчеството на писателя.