ПГТТ - "Христо Ботев"
Професионална гимназия по техника и технологии в град Смолян

Отбелязване на патронния празник на училището 2-ри юни. Изпращане на випуск 2020.

Днес, 2 юни – Денят на Христо Ботев и загиналите герои за свободата на България, денят на нашата гордост, сила и вяра във вечността на Родината, бе отбелязан тържествено празникът на гимназията. Присъстваха ученици, учители, служители и абитуриенти на Випуск 2020.
Водещият Александър Трендафилов от Х клас прочете слово в памет на националния герой. С едноминутно мълчание и падане на колене се почете паметта на героите, дванадесетокласници поднесоха венец в знак на признателност пред делото на Христо Ботев, след което директорът инж.Жайгарова произнесе вълнуващо слово в чест на патрона на гимназията, поздрави зрелостниците за успешното и нестандартно завършване на средното образование. Подчерта, че за първи път изпращането на абитуриентите е между двете матури. Обърна се с мили думи към тях и им пожела успешен старт в живота. Прочетен бе поздравителен адрес от Физико-технологичния факултет към ПУ „Паисий Хилендарски”. Отличени бяха най-добрите ученици, взели участие в училищен конкурс „Ботеви дни” в категориите създаване за мултимедийна презентация, писане на есе, ръкописен препис на стихотворение на поета и рисунка-портрет на Ботев.
Празникът завърши със снимки пред паметника в двора на гимназията. Абитуриентите оформиха автоколона, предвождана от училищния автомобил и напуснаха училищния двор.

Отбелязване на патронния празник на училището 2-ри юни. Изпращане на випуск 2020. - Изображение 1Отбелязване на патронния празник на училището 2-ри юни. Изпращане на випуск 2020. - Изображение 2Отбелязване на патронния празник на училището 2-ри юни. Изпращане на випуск 2020. - Изображение 3Отбелязване на патронния празник на училището 2-ри юни. Изпращане на випуск 2020. - Изображение 4Отбелязване на патронния празник на училището 2-ри юни. Изпращане на випуск 2020. - Изображение 5Отбелязване на патронния празник на училището 2-ри юни. Изпращане на випуск 2020. - Изображение 6Отбелязване на патронния празник на училището 2-ри юни. Изпращане на випуск 2020. - Изображение 7Отбелязване на патронния празник на училището 2-ри юни. Изпращане на випуск 2020. - Изображение 8Отбелязване на патронния празник на училището 2-ри юни. Изпращане на випуск 2020. - Изображение 9Отбелязване на патронния празник на училището 2-ри юни. Изпращане на випуск 2020. - Изображение 10